رکود تالار شیشه ای تا کجا ادامه دارد؟

پیش بینی کارشناسان حاکی از آن است که شاخص کل در محدوده یک میلیون و ۴۰۰هزار واحد حمایت خوبی دارد و از لحاظ زمانی نیز احتمالا در اواخر تابستان شاهد واکنش مثبت بازار در این محدوده باشیم.

 به گزارش بیداربورس به نقل از اقتصادآنلاین به طور کلی تابستان‌ها فصل خوبی برای بازار سرمایه نبوده است و به جز سال ۹۹ که بازار رشد شارپی داشت در دیگر سال‌ها فصل تابستان فصل رونق بازار نبوده است. در تابستان امسال اما بازار با ریسک‌ها و پارامترهای منفی دیگری نیز دست و پنجه نرم می‌کند که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

علی پوررمضان، کارشناس و فعال بازار سرمایه، به بررسی ریسک‌های حاکم بر معاملات بورس را بررسی کرد و گفت: چالش‌های سیاسی از جمله برجام، افزایش نرخ بهره بین بانکی، کاهش حاشیه سود شرکت‌ها به دلیل افزایش بهای تمام شده و دستوری بودن نرخ فروش محصولات و کاهش سرمایه در گردش شرکت‌ها بازار این روزها به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

وی توضیح داد: به طور کلی ریسک‌ها و تنش‌های سیاسی نسبت به قبل بیشتر شده و این ابهامات باعث ورود پول به بازارهای موازی شده است. از طرفی دیگر افزایش نرخ بهره بین بانکی همیشه با بازار سرمایه رابطه معکوس داشته و در زمان رشد این پارامتر شاهد افت و اصلاح بازار بوده‌ایم.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: به دلیل افزایش بهای تمام شده و نرخ‌گذاری دستوری در بسیاری از محصولات، حاشیه سود بسیاری از شرکت‌ها کاهش داشت و با حذف ارز ترجیحی نیز بهای تمام شده شرکت‌ها با افزایش همراه شد. همین موضوع باعث شده سرمایه در گردش شرکت با خطر مواجه شود و شرکت برای تامین این مخارج به ناچار وام بگیرد و به تبع هزینه‌های تامین مالی نیز افزایش یابد.

وی بیان کرد: از طرفی دیگر قطعی برق و احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی، رشد ایندکس دلار به دلیل افزایش نرخ بهره آمریکا و کاهش قیمت کامودیتی‌ها از دیگر ریسک‌های پیشروی بازار سرمایه هستند.

این کارشناس تشریح کرد: قطعی برق در تابستان و کاهش تولیدات شرکت‌ها مثل فولادی‌ها و سیمانی‌ها و احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی بازار سرمایه را با ریسک همراه کرده است. از طرفی دیگر کامودیتی‌ها در جهان در حال اصلاح هستند و دلیل این اصلاح افزایش نرخ بهره آمریکا می‌باشد.

وی ادامه داد: علاوه بر این اصلاحات جهانی، به دلیل اینکه محصولات روسیه با تخفیف بسیاری عرضه می‌شوند، کشور ما نیز مجبور به افزایش تخفیف‌ها شده و همین دلایل باعث کاهش درآمد شرکت‌های صادراتی خواهد شد.

پوررمضان در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه به نظر می‌رسد بازار درگیر ریسک‌ها و عوامل منفی بسیاری قرار دارد، انتظار می‌رود بازار سرمایه رشد خاصی در تابستان نداشته باشد. شاید ریزش قیمتی در بازار نداشته باشیم ولی اصلاحات زمانی اجتناب ناپذیر بوده و به احتمال زیاد بازار درگیر این اصلاحات زمانی خواهد بود.

کد خبر 18542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =